Nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid nu te bestellen

23-12-2019

Ford Nederland heeft de Explorer Plug-In Hybrid geprijsd. De speciaal voor Europa ontwikkelde geëlektrificeerde versie van Amerika’s bestverkochte SUV maakt niet alleen indruk met zijn krachtige en efficiënte aandrijflijn, maar ook met zijn riante standaarduitrusting. De prijslijst bevat één ‘fully-loaded’ ST-Line; de enige keuze die nog gemaakt moet worden is de kleur. Alle mogelijk denkbare comfortopties en assistentiesystemen zijn namelijk standaard.


 • Ford Explorer
 • Zeer krachtig en efficiënt

  De nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid combineert een 257 kW (350pk) sterke 3.0-liter V6 EcoBoost benzinemotor met een 74 kW (100pk) sterke elektromotor die samen een systeemvermogen van 336 kW (457pk) en een duizelingwekkend maximumkoppel van 825 Nm produceren. De Explorer Plug-In Hybrid kan tot 48 kilometer* volledig elektrisch rijden en een aanhanger met een geremd gewicht van 2.500 kg trekken.

  De Ford Explorer


 • Ford Explorer
 • 4 Rijmodie en meer

  De Ford Explorer heeft vier rijmodi:
  - EV Auto
  - EV Now
  - EV Later
  - EV Charge

  Dankzij deze 4 rijmodi is de elektrische aandrijving van de Explorer Plug-In Hybrid onder alle omstandigheden optimaal te benutten. De Explorer Plug-In Hybrid verbruikt gemiddeld 2.9 l/100* km en heeft een bijzonder lage CO2-uitstoot van 66* g/km. De intelligente vierwielaandrijving zorgt samen met de 10-traps automaat en zeven verschillende rijmodi altijd voor optimale prestaties: of het nu gaat om emissievrij rijden in de stad of off-road rijden.


 • Ford Explorer
 • Volledig uitgeruste Ford Explorer

  De Explorer-prijslijst is uitgebreid en toch zeer overzichtelijk. Alle mogelijk denkbare features die normaliter in dit segment als optie moeten worden bijbesteld zijn namelijk standaard aanwezig op de sportieve en fully loaded ST-Line. Hij is onder meer voorzien van 10-weg elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen met multi-contour massagefunctie, een verwarmbaar tweede zitrij en een elektrische inklapbare ‘Power Raise’ derde zitrij. Een 1.000 Watt sterk B&O audiosysteem, een in twee delen te openen panoramadak, lederen bekleding, Full LED-verlichting en een handsfree elektrisch bedienbare achterklep zijn eveneens standaard. Geavanceerd en praktisch zijn de 360o-camera’s die automatisch worden gewassen wanneer ze vuil zijn.

  Neem contact op


 • Ford Explorer
 • Ontdek de ruimte

  Het bijzonder ruime, comfortabele en tegelijk praktische 7-zits interieur mét grote bagageruimte (tot 2.274 liter) is verder uitgerust met geavanceerde voorzieningen zoals Active Noise Control, het SYNC 3 infotainment systeem met uitgebreide connectiviteit en stembediening, een 12.3-inch digitaal instrumentencluster en een verticaal geplaatst 10.1-inch Portrait Touch&Swipe screen. FordPass Connect maakt de Explorer Plug-In Hybrid tot een mobiele wifi-hotspot voor tot wel tien mobiele apparaten. Live Traffic-updates helpen de bestuurder files te vermijden, terwijl passagiers onderweg muziek of video’s kunnen streamen. Met de FordPass smartphone-app kunnen onder meer de locatie en status van de Explorer worden ingezien en is hij op afstand te ontgrendelen, vergrendelen én te starten.


 • Ford Explorer
 • Rij-hulp technologie

  Ook op het gebied van bestuurdersassistentie biedt de Explorer Plug-in Hybrid het summum van dit moment. Enkele voorbeelden zijn Reverse Brake Assist, Active Park Assist, BLIS, Cross Traffic Alert en Active Braking. Met de eveneens standaard aanwezige Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring houdt de Explorer Plug-In Hybrid genoeg afstand tot zijn voorligger en blijft hij in het midden van elke rijstrook. Speed Sign Recognition herkent de snelheidsborden langs en boven de weg en past indien gewenst de snelheid van de Explorer daarop automatisch aan. Het Lane-Keeping System en Evasive Steering Assist helpen een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Post-Impact Braking treedt in werking na de eerste impact van een ongeluk om een tweede impact te voorkomen of de gevolgen te beperken.

  Ford rij-hulp technologie


 • Ford Explorer
 • Sportieve looks

  Het indrukwekkende vermogen van de Explorer past perfect bij het karakter van de ST-Line.

  Van buiten onderscheidt hij zich dan ook met een sportieve body-kit, zwarte afwerkingsdetails, 20-inch lichtmetalen velgen en het extra donkere Privacy Glass vanaf de B-stijl. Van binnen is de sportieve inborst van de plug-in hybride te herkennen aan onder meer de sportieve voorstoelen, de rode stiksels, de ST-Line sierpanelen en ST-Line dorpenlijsten.


 • Ford Explorer
 • Nu te bestellen vanaf €80.040,-**

  De nieuwe Ford Explorer Plug-in Hybrid is per vandaag te bestellen vanaf € 80.040** (fiscale waarde € 78.840). De eerste exemplaren van de krachtige en riant uitgeruste 7-zits plug-in hybride van Ford arriveren in juni komend jaar in Nederland.

  Bestel nu


 • Ford Explorer
 • Deel dit bericht op Facebook

   Deel dit bericht


Gerelateerde nieuwsberichten

Gloednieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid met zeven zitplaatsen ontvangt maximale veiligheidsscore van vijf sterren van onafhankelijk crashtest instituut Euro NCAP. Dit komt door ... Lees verder

Ford introduceert Ford Charging Solutions om één van de grootste zorgen van eigenaren van elektrische voertuigen weg te nemen: het niet tijdig kunnen opladen van de auto ... Lees verder


Disclaimer

* Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde.

Vanaf 1 september 2017 wordt de uitstoot en het verbruik van nieuwe voertuigen getest volgens de World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) vastgesteld door de (EU) 2017/1151. De WLTP is een meer realistische testprocedure voor het meten van uitstoot en CO2-emissies. Vanaf 1 september 2018 vervangt de WLTP de New European Drive Cycle (NEDC) volledig. Tijdens de uitfasering van NEDC worden de WLTP meetresultaten gecorreleerd aan de NEDC. Daardoor kan het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot bij de twee testprocedures afwijken. Dezelfde auto kan volgens de twee testmethoden afwijkende resultaten behalen.

** Genoemde prijs is de consumenten(advies)prijs voor 2020 in euro’s en inclusief BTW, BPM, recyclingsbijdrage, legeskosten en onvermijdbare kosten rijklaarmaken (zoals nul-beurt, 2 kentekenplaten, in- en uitwendig poetsen en transportkosten).

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws