‘Connected car’-technologie waarschuwt bestuurders voor nog niet zichtbare gevaren

27-1-2020
 • Nieuwe Local Hazard Information geeft bestuurders vooraf melding over mogelijke gevaren op hun route. Local Hazard Information komt daarom het eerste jaar standaard op de Ford Puma.

  Deze waarschuwingssysteem werkt op basis van triggers vanuit voorliggende auto’s, zoals zelfs de data van geactiveerde airbags.

  Er zijn veel situaties waarin het handig kan zijn om te weten wat er aan zit te komen, bijvoorbeeld in een bocht. Voor automobilisten kan die kennis zelfs cruciaal zijn. Dankzij de nieuwe 'connected car'-technologie van Ford is dat nu al realiteit.


 • Ontwikkeld omdat jij deze technologie nodig hebt op de weg.

  Local Hazard Information (LHI) is een belangrijke stap richting een connected infrastructuur. Bestuurders worden met behulp van het systeem geholpen mogelijke gevaren op de weg te vermijden.* Wanneer bestuurders vóór hen plotseling op files, ongelukken of gevallen ladingen stuiten, wordt de automobilist daar tijdig voor gewaarschuwd, zelfs als het niet te zien is door bijvoorbeeld omdat er een auto in de weg staat of omdat je net in de bocht zit. Dit kan ook het geval zijn bij zware hagelbuien, plotselinge overstromingen of zelfs aardverschuivingen.

  Het systeem wordt getriggerd door wat er gebeurt in voorliggende auto’s. De triggers kunnen bestaan uit airbags die zijn geactiveerd, alarmlichten die knipperen of ruitenwissers die zijn ingeschakeld. Eerdere waarschuwingssystemen voor verkeersincidenten werkten op basis van informatie die bestuurders zelf moesten invoeren om waarschuwingen te genereren. LHI werkt autonoom – dus zonder interactie van de bestuurder – om informatie te genereren en waarschuwingen te geven.

  Gevaren worden alleen weergegeven – via een display in het dashboard – als het incident waarschijnlijk invloed zal hebben op de rit van de bestuurder. LHI is ontwikkeld om automobilisten meer voordelen te bieden dan gevareninformatie van de huidige radiozendsystemen, die vaak meldingen geven die niet relevant zijn.

  De LHI-technologie, standaard en het eerste jaar gratis in de nieuwe Ford Puma**, komt eind dit jaar beschikbaar voor meer dan tachtig procent van het personenauto-assortiment van Ford. Belangrijk is dat het voordeel niet beperkt is tot automobilisten die in een Ford rijden. De verzonden informatie kan worden gebruikt om bestuurders van auto’s van andere fabrikanten te waarschuwen en vice versa.

  Wil jij ook in een auto rijden waar dit allemaal standaard bij is inbegrepen dit jaar?

  Ontdek het nu


 • Hoe werkt het?

  Met sensors worden activiteiten van andere weggebruikers in de gaten gehouden. Bijvoorbeeld bij het activeren van noodremlichten, mistlampen en het tractieregelsysteem, om ongunstige weer- of wegomstandigheden te detecteren. De gegevens van die activiteiten worden vervolgens geanalyseerd om het gevaar te lokaliseren en te bepalen of er een ongeluk is gebeurd.

  De auto verzendt automatisch updates via een beveiligde verbinding met de cloud met behulp van het FordPass Connect-modem. Fords technologiepartner HERE Technologies beheert het centrale cloudplatform waarin informatie van verschillende automerken wordt verzameld, op basis van een zakelijke overeenkomst.

  “Wat Local Hazard Information anders maakt, is dat het om voertuigen gaat die connected zijn. Het systeem is niet afhankelijk van externe apps. Dat is een belangrijke stap voorwaarts. Waarschuwingen zijn specifiek, relevant en afgestemd op het helpen verbeteren van individuele ritten”, aldus Jörg Beyer, executive director Engineering bij Ford Europa.

  Hoe meer auto’s er zijn verbonden met het netwerk, hoe efficiënter het systeem werkt. Wanneer veel auto’s dezelfde waarschuwing genereren, ontvangen andere auto’s in de buurt informatie over het incident uit de cloud via het mobiele netwerk. Bestuurders kunnen vervolgens hun snelheid verlagen of op een andere manier adequaat reageren.

  Ook ontvangen automobilisten aanvullende informatie uit incidentendatabases en verkeersrapporten van openbare instanties, zodat ze vooraf nog meer waarschuwingen ontvangen, bijvoorbeeld over spookrijders, dieren of mensen op de weg, of wegwerkzaamheden.

  Wil je meer weten over deze technologie?

  Lees meer


 Deel dit bericht


*Rijassistentiesystemen zoals Local Hazard Information zijn aanvullende systemen om rijden veiliger te maken en vervangen niet de aandacht, het oordeel en de noodzaak om de auto te besturen.

**Local Hazard Information wordt ingeschakeld door het FordPass Connect on-board modem en is het eerste jaar gratis bij aankoop van een nieuwe Ford Puma. Hierna zijn er licentiekosten verbonden aan de connectiviteitsbundel.

Het on-board modem wordt aangesloten op het moment van levering van het voertuig. Klanten hebben de keuze om data te delen of niet.

Local Hazard Information data wordt verstrekt door HERE Technologies.

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen