Welke elektrisch aangedreven auto voor jou?

Er is enorm veel informatie beschikbaar over elektrisch aangedreven auto’s en er zijn diverse mogelijkheden om (semi-) elektrisch te rijden. Welke variant past het beste bij jouw wensen? 

De feiten op een rij in deze brochure.Verwachte modellen

Mild Hybride

Mild Hybrid (mHEV)

De Mild Hybrid maakt autorijden nog leuker. De kleine elektro motor schiet de benzine- of dieselmotor te hulp indien nodig. Daardoor daalt je verbruik maar stijgt het rijplezier. De mHEV techniek gaan we dit jaar al terug zien in de Ford Transit Custom en de Transit. In 2020 introduceerden we de Mild Hybrid in de Ford Fiesta, de Ford Focus, de nieuwe Ford Kuga en de SUV Ford Puma.

 • Transit Custom

  Transit Custom geïntroduceerd in 2019

  De Transit Custom is beschikbaar met een EcoBlue motor ondersteund door Mild Hybrid technologie.

 • Transit Mild Hybrid

  Nieuwe Transit geïntroduceerd in 2019

  De geheel nieuwe Transit is ook verkrijgbaar met spiksplinternieuwe EcoBlue motoren met mild hybrid (mHEV) aandrijving.

 • Ford Puma Mild Hybrid

  Nieuwe Ford Puma geïntroduceerd eind 2019

  De nieuwe Ford Puma is verkrijgbaar in Nederland sinds december 2019 met een mild Hybrid aandrijving.

 • de Nieuwe Ford Kuga

  De nieuwe Ford Kuga Mild Hybrid (mHEV) is begin 2020 geïntroduceerd

  De gloednieuwe Ford Kuga is ontworpen om elegante styling en robuust vermogen te combineren. Met een efficiënte hybride vermogen en verfijnd hedendaags design aan de buitenkant. Aanpasbare, veelzijdige ruimte aan de binnenkant. Het beste van alles in één pakket.

 • Ford Fiesta ST-Line

  Ford Fiesta ook in Mild Hybrid geïntroduceerd in 2020

  De altijd populaire Ford Fiesta gaat ook binnenkort te koop staan bij ons met een Mild Hybrid aandrijving. Om zo nog zuiniger te kunnen rijden, maar ook met meer pk.

 • Ford Focus ST-Line

  Ford Focus Mild Hybrid is sinds 2020 al een realiteit

  De bekende Ford Focus wordt binnenkort beschikbaar met een Mild Hybrid (mHEV) aandrijving. Dit neemt de al leuke rijervaring van de Ford Focus niet weg maar maakt het nog verfijnder door zijn snellere acceleratie. Dankzij de toevoeging van de Mild Hybrid aandrijving kan je genieten van nog meer pk's.

Hybrid

Hybrid (HEV)

Een Full Hybrid vinden we al terug in de Ford Mondeo. Deze is er als sedan en sinds kort ook als wagon variant. De brandstof- en de elektromotor wisselen elkaar af of vullen elkaar aan. Kleine stukjes in bijvoorbeeld de stad rijd je elektrisch en daarbuiten op brandstof. De energie voor de elektromotor levert de auto zelf. Naast de Ford Mondeo zal ook de nieuwe Ford Kuga als HEV beschikbaar komen.

 • Ford Mondeo Titanium Hybrid Stationwagon

  Ford Mondeo Titanium Stationwagen geïntroduceerd als Hybrid

  De nieuwe Ford Mondeo Titanium Stationwagen is nu beschikbaar met Hybrid (HEV) aandrijving. De nieuwe Ford Mondeo Titanium gebruikt slimme technologie en intelligent design om ervoor te zorgen dat je samen met je passagiers alles uit elke rit kunt halen.

 • Ford Mondeo Vignale Hybrid

  Ook de Ford Mondeo Vignale is beschikbaar met Hybrid (HEV) aandrijving

  Een elegantere manier van rijden met de Ford Mondeo Vignale is nu ook mogelijk met de Hybride HEV aandrijving. Voor een nog luxere rijervaring. 

 • Nieuwe Ford Kuga

  Nieuwe Ford Kuga met Hybrid (HEV) aandrijving geïntroduceerd in de zomer van 2020

  De door Ford herontworpen Ford Kuga zal ook beschikbaar zijn met Hybrid (HEV) aandrijving kort nadat de mHEV beschikbaar komt. 

Plug-in Hybrid

Plug in Hybrid (PHEV)

Deze variant gaan we zien in Ford bedrijfswagens en nieuwe SUV modellen. De Transit Custom en de Tourneo Custom kunnen als PHEV zo’n 30-50 kilometer elektrisch rijden. Heel praktisch voor distributie of taxi werk. Daarna gaat hij weer aan de stekker of door de combinatie met de brandstofmotor zijn natuurlijk  ook grotere afstanden af te leggen. De Plug-in Hybrid komt ook beschikbaar op de nieuwe Ford Kuga en Ford Explorer.

 • Transit Custom Plug-in Hybrid (pHEV) beschikbaar vanaf begin 2020

  Transit Custom Plug-in Hybrid (pHEV) is begin 2020 geïntroduceerd

  De nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid is ontworpen om je te laten genieten van een unieke combinatie van de legendarische Transit-mogelijkheden, een indrukwekkende rijdynamiek en ongeëvenaarde efficiëntie.

 • Tourneo Custom Plug-in Hybrid (pHEV) beschikbaar vanaf begin 2020

  Tourneo Custom Plug-in Hybrid (pHEV) is begin 2020 geïntroduceerd

  De Ford Tourneo Custom Plug-In Hybrid kan aan elke netstroombron opgeladen worden. Zodra de auto volledig opgeladen is, kun je meer dan 50 kilometer rijden met uitsluitend elektrische stroom.

 • Nieuwe Ford Kuga Plug-in Hybrid (pHEV) beschikbaar vanaf begin 2020

  Nieuwe Ford Kuga Plug-in Hybrid (pHEV) is begin 2020 geïntroduceerd

  De volledig nieuwe Kuga Plug-in Hybrid brengt je overal naar toe dankzij de twee bijzonder efficiënte krachtbronnen. Met de geavanceerde elektrische aandrijflijn kun je kortere ritten maken zonder uitstoot en laad je je voertuig aan elke netstroombron op. Tijdens langere ritten zorgt de 2.5 liter Duratec-benzinemotor ervoor dat je zo ver kunt gaan als je maar wilt.

 • Ford Explorer Plug-in Hybrid (pHEV) beschikbaar begin 2020

  Ford Explorer Plug-in Hybrid (pHEV) is begin 2020 geïntroduceerd

  De nieuwe Ford Explorer is de grootste, meest verfijnde en capabele SUV die Ford ooit in Europa heeft uitgebracht. Het is ook onze eerste SUV die te verkrijgen is als een plug-in hybrid. Een geavanceerde oplaadbare hybride aandrijflijn werkt samen met een 3.0-liter, V6 EcoBoost-motor met turbocompressor voor 450 pk systeemvermogen en uitstekende efficiëntie.

All Electric

All Electric (EV)

Voor wie volledig elektrisch wil rijden heeft Ford een tweetal auto’s in de planning staan. Volgend jaar verwachten we een op de Ford Mustang geïnspireerde, volledig elektrische, sportieve SUV, met een actieradius van 600 km. Een jaar later zal de Transit beschikbaar zijn.

 • Op Mustang-geïnspireerde volledig elektrisch (EV) sportieve SUV verwacht eind 2020

  De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E

  Het op de Ford Mustang geïnspireerde, volledig elektrische performancemodel komt medio 2020 op de markt met een beoogde actieradius van 482 km (300 mijl). Ford investeert 11 miljard dollar en werkt aan een uitgebreid productaanbod van 40 geëlektrificeerde modellen in 2022, waarvan 16 volledig elektrisch.

 • Volledig elektrische Ford Transit (EV) verwacht in 2021

  Volledig elektrische Ford Transit (EV) verwacht in 2021

  Ford onthulde op het Go Further evenement in Sugar City een volledig elektrische Transit-bedrijfswagen die naar verwachting in 2021 grootschalig in productie wordt genomen. Dit is een van de zestien elektrische modellen die werden aangekondigd.Wil je meer weten? Neem dan contact op met jouw lokale dealer!

Elektrisch of HybrideNeem contact op

Gerelateerde nieuwsberichten

Prijzen bekendgemaakt voor de Ford Transit Custom (PHEV) en de Tourneo Custom (PHEV)

Prijzen bekendgemaakt voor de Ford Kuga (PHEV)

Prijzen bekendgemaakt voor de Ford Puma ST-Line en Titanium (mHEV)

Ford Mustang Mach-E Onthulling, nu te reserveren! Deel dit bericht

Nieuws


Algemene voorwaarden Privacy Beleid Vacatures